Plannen

Voordelen van elke dag een kalender gebruiken

Heb je wel eens het gevoel dat je te weinig tijd hebt voor wat je wilt doen? Gebrek aan tijd leidt tot gevoelens van overweldiging, stress, angst en vermoeidheid. We kunnen dit voorkomen met een eenvoudig hulpmiddel: bureaukalenders. Laten we eens kijken waarom het gebruik van een kalender zo belangrijk is, en de manieren waarop het dagelijkse voordelen biedt.

Het houdt ons verantwoordelijk

Het plannen van mijn meest recente doktersafspraak herinnerde me eraan hoe waardevol afspraken zijn. Alleen al het maken van een afspraak helpt om een ​​datum en tijd opzij te zetten voor een specifieke activiteit. Het is niet alleen handig om een ​​specifieke datum en tijd opzij te zetten voor vergaderingen en doktersafspraken, maar u kunt deze strategie ook gebruiken om tijd vrij te maken om met vrienden door te brengen of om specifieke taken op uw takenlijst te voltooien. Nu hoeven we het niet aan het toeval over te laten dat we die slepende taak afmaken, omdat we er al een datum en tijd voor hebben toegewezen.

Het houdt ons realistisch

Wees realistisch bij het plannen van taken en activiteiten op de kalender. Maak voldoende tijd vrij voor elke taak en schrijf op hoe laat je begint en eindigt met de taak. Overschat bij twijfel enigszins hoe lang het duurt. Overschatten is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat we ons niet gehaast voelen en geeft ons die extra tijd voor het geval er zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. Het gebruik van een kalender doet ons misschien beseffen dat niet alle taken die we voor vandaag in gedachten hadden, kunnen worden voltooid, maar het laat ons zien welke activiteiten dat wel kunnen zijn.

Het helpt ons prioriteiten te stellen

Welke taken zijn belangrijk? Welke taken voegen waarde toe aan ons leven en welke niet? Door items op de kalender te zetten, kunnen we kiezen waar we onze tijd aan willen besteden en wat niet. Zo kunnen we ruimte maken voor wat belangrijk is en de rest eruit filteren. Kijk voor kalenders op de volgende website: www.kalendergigant.nl.

Het stelt grenzen

Als we de kalender zien, zien we hoe onze dag gestructureerd is. Het zorgt ervoor dat we niet te veel tijd aan de ene activiteit besteden en niet genoeg aan de andere. We kunnen zelfs leuke activiteiten en pauzes in onze agenda plannen om ervoor te zorgen dat ze niet langdradig worden en ervoor te zorgen dat we niet vergeten om ook plezier te hebben. Als het helpt, gebruik dan een timer. Zodra de timer afgaat, is het een herinnering om naar de volgende taak te gaan. Als de taak niet is voltooid, plant u de volgende dag nog een tijdsblok voor de taak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *