Gezin

Wat doet een echtscheidingsadvocaat eigenlijk?

Wanneer je in Utrecht loopt, zul je vast weleens langs een pand lopen waar je binnen kunt lopen wanneer je zoekt naar een echtscheidingsadvocaat in Utrecht. Hoewel het woord je misschien niet raar in de oren klinkt, kan het weleens lastig zijn om goed voor de geest te halen wat een echtscheidingsadvocaat precies allemaal doet. Want hoe ziet een dag van een echtscheidingsadvocaat er precies uit? En wat zijn de verschillende taken van een echtscheidingsadvocaat precies? Gelukkig worden hieronder de vragen die hierboven gesteld zijn, beantwoord. Hierdoor hoef jij niet verder te zoeken naar een uitgebreid antwoord over scheidingen en echtscheidingsadvocaten.

Iets bij de rechter indienen

Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat een echtscheidingsadvocaat ‘iets’ bij de rechter moet inleveren. Maar wat moet zo’n advocaat precies bij de rechter inleveren? De echtscheidingsadvocaat is de enige advocaat die een scheidingsconvenant bij de rechter kan en mag indienen. Hierdoor is het ook duidelijk geworden dat bij elke scheiding er ook verplicht een echtscheidingsadvocaat aanwezig moet zijn, die deze zaken in de puntjes uitwerkt voor beide kanten tijdens de scheiding. Je kunt zo’n advocaat daarnaast ook een beetje zien als een goed heiligman. Een echtscheidingsadvocaat moet er namelijk voor zorgen dat in bij een vervelende scheiding alle partijen vriendelijk en rationeel blijven en tot een goed einde komen.

Nog meer taken van de advocaat

Daarnaast het zo’n advocaat nog meer taken. Een advocaat moet bijvoorbeeld alle echtscheidingen die ingediend worden, juridisch doornemen. Ook moet zo’n advocaat een luisterend oor bieden. Hij moet namelijk afspraken kunnen maken over de verschillende eisen, voorwaarden en belangrijk informatie die in het verzoek tot echtscheiding terecht moeten komen. Ook is het belangrijk dat zo’n advocaat getraind wordt om een ouderschapsplan op te stellen naast het adviseren en het bijstaan van de twee verschillende partijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *