Baby

Houten speelgoed baby: waarom is het beter?

Wanneer je in een speelgoedwinkel staat, maak jij dan een bewuste keuze? Wat voor soort materiaal zou leuk én veilig genoeg zijn? Denk je ook na over wat voor soort speelgoed kan bijdragen aan de ontwikkeling van een baby? Plastic speelgoed is erg populair. Tegenwoordig zijn er zoveel vormen van speelgoed dat je niet meer weet wat je moet kiezen. Houten speelgoed baby is eeuwen oud maar blijft een hele goede optie. Onder meer omdat het geen schadelijke stoffen bevat en je kindje duurzaam laat spelen. Wil je weten waarom? Lees dan verder! 

Houten speelgoed baby is veilig 

Houten speelgoed is een hele veilige optie voor baby’s. Bij de productie van plastic speelgoed komen er schadelijke stoffen vrij. Kleine kindjes stoppen veel in hun mond, dit betekent dus ook dat het een gevaar voor de gezondheid kan zijn als deze schadelijke stoffen het lichaampje betreden. Het is goed om te overwegen wat voor soort speelgoed je koopt voor jouw baby, vooral wanneer je schadelijke stoffen wil vermijden. Houten speelgoed baby is gemaakt van natuurlijke materialen en in dat opzicht dus ook veel veiliger voor jouw kindje.

Duurzaam en ecologisch

Naast veiligheid is de duurzaamheid van houten speelgoed dan ook een voordeel. Het gaat langer mee dan een plastic autootje of het schepje en emmertje die je op vakantie hebt gekocht. De kwaliteit van houten speelgoed baby is ontzettend sterk en gaat jaren, soms zelfs generaties mee. Het is gemaakt van schroeven, verf op water basis en eventueel van lijm. En uiteraard: hout. Bij plastic speelgoed komt er veel meer kijken, bijvoorbeeld lood bevattende verven. Houten speelgoed mag dan wel duurder zijn, maar het gaat ook veel langer mee. En dat is het zeker waard. Wanneer er uiteindelijk niet meer mee wordt gespeeld, kan het perfect passen in je huis als mooie decoratie!

Zintuiglijke, motorische en verstandelijke ontwikkeling
Hout is natuurlijk materiaal en dat kun je bijvoorbeeld goed merken doordat het de temperatuur van je hand aanneemt. Het voelt lekker warm aan en dat is ook zeker fijn voor een baby. De ontwikkeling van de zintuigen worden gestimuleerd door de geur, het gewicht en de textuur. De motorische en verstandelijke ontwikkeling worden ook gestimuleerd door hout. Denk bijvoorbeeld aan een houten blokkenset wanneer je kindje ermee gaat stapelen. Dit is prima houten speelgoed baby voor een kindje vanaf ongeveer 6 maanden. Naarmate hij/zij ouder wordt, hoe netter de stapels!

 

Baby’s Only | voor baby en babykamer

 

Houten speelgoed baby bevordert een actieve geest

Daarnaast worden de verbeelding en fantasie niet optimaal gestimuleerd met plastic speelgoed. Het uit zich namelijk in hele felle kleuren, met harde geluiden en flitsende lampjes. Gevoelige kindjes kunnen er zelfs overprikkeld van raken en zijn er al snel op uitgekeken. Het bevordert namelijk niet de creativiteit en is niet bepaald iets waarop de fantasie kan loslopen. Houten speelgoed baby biedt een weg naar het ontwikkelen van de fantasie. Het heeft warme kleuren en het is vaak aantrekkelijk om naar te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *