Baby

Beter slapen met een White Noise Apparaat

Een White Noise Apparaat is voor vele een onbekend apparaatje, terwijl deze bij vele jonge ouders enorm populair is. Dit komt doordat een White Noise apparaat, welke ook wel een witte ruis machine genoemd wordt. Vooral gekocht worden voor baby’s. Een witte ruis machine zorgt er namelijk voor dat baby’s gemakkelijker in slaap kunnen vallen. Daarbij zorgt het apparaatje er ook voor dat baby’s minder snel wakker worden door geluiden in de omgeving. Hierdoor slapen baby’s vaak een stuk beter door wanneer er omgevingsgeluiden zijn.

Wat is een White Noise Apparaat?

Een White Noise Apparaat is een klein apparaatje welke geluiden produceert. Oorspronkelijk was dit enkel het witte ruis geluid, echter zijn er tegenwoordig ook vele andere eentonige rustige geluiden beschikbaar. Het apparaatje is er in verschillende groottes en designs, waarbij de meest voorkomende een apparaatje van tot zo’n 25 cm breed en 15 cm hoog is.

Hoe werkt een White Noise Apparaat eigenlijk?

Bij het slapen gaan dient het apparaat aangezet te worden. Hierdoor zal het geluid gaan maken. Door de eentonigheid van het geluid, zal een baby sneller in slaap vallen. Je kunt de werking dan ook wel een beetje vergelijken met in de auto of trein zitten. Door de eentonige geluiden vallen mensen sneller in slaap. Hierdoor zul je vaak passagiers in de trein en auto zien slapen. Simpelweg doordat het inslaapvallen gemakkelijk gaat door het eentonige geluid.

Waarom langer door slapen?

Door het geluid van een white noise apparaat, hoort een baby andere omgevingsgeluiden minder snel. Hierdoor zal een baby niet zo snel wakker schikken van dit soort omgevingsgeluiden, simpelweg omdat het geluid van het witte ruis apparaatje hoorbaar is. Denk hierbij maar eens aan dat je iemand niet zo goed hoort praten op een afstandje, wanneer het overdag is. Echter wanneer het midden in de nacht is dan hoor je dit soort geluiden enorm goed. 

White noise apparaat ook voor volwassenen?

Ondanks dat een white noise apparaat op de markt is gebracht voor baby’s, zijn er steeds meer volwassenen die ook gebruik maken van het apparaatje. Het apparaatje is dan ook goed te gebruiken door jong en oud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *